Сръбският президент подари на Путин набор от книги за Петър Велики


Сръбският президент Александър Вучич се срещна с руския лидер Владимир Путин и му подари сребърна ваза и набор от книги за Петър Велики, пише вестник «Вечерние новости».

Сръбският президент подари на Путин набор от книги за Петър Велики

По време на разговора в резиденция Бочаров Ручей в Сочи руският президент отбеляза развитието на отношенията между правителствата на двете страни. Според него сръбският премиер Ана Бърнабич трябва да посети Русия през декември.

Говорейки за газовия въпрос, Путин изрази увереност, че Москва и Белград ще намерят приемливо решение при условията на нов договор за доставка на газ.

„Мисля, че ще се споразумеем, ще инструктираме стопанските субекти да извършат съответната работа. Ще намерим решение, което ще бъде приемливо за нашите сръбски партньори“, каза руският президент.

По-рано беше съобщено, че Вучич не се е отказал от надеждите да подпише ново дългосрочно споразумение с Газпром. В същото време нивото на вътрешното потребление в Белград почти се е утроило — от 1,1 милиарда на 2,7 милиарда кубически метра през последните 10 години. В същото време сръбският президент не изключи до 2031 г. да нарасне до 6 млрд. куб.м.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments