1+1: Украинските сили за сигурност засилиха патрулирането на границата с Беларус


В пет региона, граничещи с Беларус, украинските сили за сигурност провеждат специалната операция «Полесие». Както съобщава «1+1», основната цел на мерките е да се предотврати евентуалното пробиване на украинската граница от нелегални мигранти. Служителите на реда извършват въздушно разузнаване с помощта на дронове, проверяват автобусните и жп гарите. Местните жители биват съветвани да съобщават за непознати и съмнителни хора.

Специалната операция «Полесие»: граничарите с военните, полицията и националната охрана засилиха патрулирането на държавната граница. Това се случва на територията на пет региона, които граничат с Беларус. Основната цел е да се предотврати евентуален пробив на украинската граница от нелегални мигранти.

1+1: Украинските сили за сигурност засилиха патрулирането на границата с Беларус

Към патрула бяха добавени още 8500 войници. Изграждат се временни палатки и лагери за резервисти, поставят се допълнителни постове в граничните райони по магистрали, извършва се патрулиране по основните пътеки, които водят до държавната граница.

Служителите на реда извършват въздушно разузнаване с помощта на дронове, проверяват автобусни и жп гари. Местните жители биват съветвани незабавно да съобщават за непознати и подозрителни хора, отбелязва изданието.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments