«US политическият сериал ще продължи със следващата серия — «Овладяването и американизацията на Позитано»

След успешното приключване на американския политически проект, свързан с едновременното овладяване от Козяк 16 на президентската и изпълнителната власт — по познатата ни вече маркетингова схема «ДВЕ В ЕДНО» — / Радев § компания или иначе казано Радев в компанията на «Кирчо и Кокорчо»/, очевидно американският политически сериал ще продължи.
"US политическият сериал ще продължи със следващата серия - "Овладяването и американизацията на Позитано"
Ще продължи със следващата серия….озаглавена «Овладяването и американизацията на Позитано»
Макар, че дума и да не става, тоя процес там отдавна е свършен факт!!!
А и как иначе??? Кой ще те «брои за жив» изобщо, ако си в политиката, при това си с претенции за власта, а не си «прегърнал евро-атлантическите ценности»???
Няма такъв филм! Ех, ако пък си много сербез(???), я оди тогава да пасеш козите на Херо Мустафа някъде в някой от няколкото Кюрдистана — в Турция, Ирак, Сирия..!
Вече стават ясни и някои пикантни подробности около самият сериал.
Като например тази, че на кастинга, проведен на Кошарите, за главната роля, тази на «ЦРУ — къртицата», е избран Крум Зарков. Оппаааа.
Къде го чукаш, къде се пука. Значи внукът на генерала от ДС — Леонид Кацамунски, играел в отбора на американците, а ние си мислехме, че момчето е верен последовател на политическите убеждения и традиции на фамилията на дядо си.
Алооо, Позитано, к’во става при вас, бе, аратлици.???
Че то ако е тъй, то било много лесно и удобно.
Преди 10-ти Ноември си живял в конфорт, благодарение на привързаноста на фамилията към комунистическата идеология / възпитаван в духа, разбира се, на българо-съветската дружба, а след тая сакрална дата обаче, без да ти трепне нищо «под лъжичката», много бързо и без всякакви угризения на съвеста сменяш идеологията и бързо превключваш от комунизъм на евроатлантизъм???
Всичко щеше да е много добре, ако не съществуваше една ценностна категория/изключително важна за политиката, наречена МОРАЛ!
И струва ми се тук «козяците» правят голяма грешка.
Грешка, допусната вероятно поради типичната американска самонадеяност или пък защо не чувството им за измислената от самите тях «изключителност» на американската нация(???) — прочее идеология, припокриваща се на сто процента с идеологията на нацизма за изключителноста на арийската раса.
Вероятно това е и нещото, което провокира вредното ( често пъти пагубно) усещане за безпогрешност и всепозволеност при американците.
Междупрочем, азбучно известен факт е, че няма по-ценен капитал в политиката от МОРАЛА!!!
Нещо повече, животът е показал, че най-краткият политически живот е този на аморалният политически индивид, при това, завършвайки като правило почти винаги с политическа катастрофа!!!
Катастрофа както на самият политически субект, така и на обекта на политическа дейност възглавяван от него.
Та, сигурно по този повод тия дни не спирам да си мисля, че да заложиш на човек като К.Зарков за лидер на БСП/при когото дефицитът на морал го прави негоден дори за портиер на Позитано) или трябва да си пълен идиот и лаик, или да си американец пък било то и от специалните служби…
Енчо Енев

Коментари:

comments powered by HyperComments