The Telegraph: При желание Русия просто ще мине пеша през Украйна

Украинското разузнаване посочи датата на «руската инвазия», съобщава The Telegraph. Твърди се, че много скоро Москва ще започне настъпление в няколко посоки наведнъж, така че европейските съюзници на Киев трябва да хвърлят всичките си сили в нейна защита. Вярно е, че читателите на британския вестник не са доволни от тази идея и предлагат страната им да се справи с по-належащите и реални проблеми.

Превод от The Telegraph (Великобритания):

The Telegraph: При желание Русия просто ще мине пеша през Украйна

Русия се готви да атакува Украйна в началото на следващата година, разполагайки сили, много по-мощни от всякога по време на този конфликт. Това съобщиха представители на военното разузнаване на Украйна.

Кремъл е изпратил 92 000 войници към западната си граница и може да започне офанзива в няколко посоки през януари-февруари, заяви пред Military Times главата на украинското военно разузнаване Кирил Буданов. По време на офанзивата ще бъдат нанесени въздушни удари, както и десантиране в пристанищата Одеса и Мариупол, заяви той.

Украинското разузнаване разпространи карта, показваща подробности за предполагаемата инвазия. Според него руските войски ще забият клин в дълбините на Украйна от север, изток и юг. Това ще бъде много по-кървава операция от превземането на Крим през 2014 г.

Анализаторите отбелязват, че подробностите на картата са хипотетични, включително предположението на Киев, че руски изтребители ще излетят от Беларус. Руските военновъздушни сили патрулираха въздушното пространство на страната миналия месец, но в момента нямат постоянни военни бази там, отбелязва изданието.

Коментари на читателите: 

John Marks

Що за безумие! НАТО обгради Русия от Балтийско до Черно море с всякакви оръжия и ракети. А американците дори искат да използват ядрено оръжие!

Британската преса се тресе истерично, описвайки как Русия разполага войски на собствената си територия.

Това е пропаганда, достойна за оруелското министерство на истината.

Имаме проблеми от краката до главата. Това е истерията около коронавируса, и образованието, и армията, неспособна да защити Ламанша, и енергийните заблуди на зелените, които спретнаха истинска психоза… А Джонсън провокира ядрена война с руснаците, които, ако не е забелязал, си стоят в Русия, а не се втурват към Ламанша.

Phil Page

«… изложените на картата детайли носят хипотетичен характер»

hot azel

Да поговорим откровено. Току-що направих анкета с клиенти в моя местен бар в Испания… Попитах колко испанци с радост биха отишли ​​в Украйна, за да помогнат на НАТО във войната срещу руснаците. В отговор получих едно силно пренебрежително изсумтяване. Не виждам европейците да искат да имат нещо общо с това. Може би някои поляци, украинци и прибалти от младите. За американците не съм сигурен.

Но аз съм 100% убеден, че руснаците (и китайците) имат воля и ще се борят.

Ще потопят няколко кораба на НАТО, ще свалят няколко самолета, ще убият няколко хиляди военнослужещи… и тогава ще видим какво ще излезе от това съперничество.

Да, и то ако Русия се ограничи само до локална война.

JOHN HAYWARD

Да видим дали НАТО ще защити Украйна. Ако руснаците искат, могат да стигнат до Париж за 48 часа.

Ada Lovelace

При желание Русия просто ще мине пеша през Украйна. ЕС ще напълни гащите, а Байдън ще забрави коя е Украйна. А германците ще продължат да залагат на руския газ.

Източник: https://www.telegraph.co.uk/world-news/2021/11/21/russia-will-invade-new-year-says-ukraine-military/

Петя Паликрушева, превод и редакция за News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments