Стана известна истинската цел за отработката на американски ядрен удар по Русия

Истинската причина за отработката на американски ядрен удар по Русия е изгубеният имидж

Стана известна истинската цел за отработката на американски ядрен удар по Русия

Истинската причина за отработването на ядрен удар от САЩ по Русия е загубеният имидж след поражението във войната срещу талибаните (организация, забранена от ООН) в Афганистан, пише «Лента.ру», цитирайки военния наблюдател на ТАСС полковника в оставка Виктор Литовкин, ТАСС.

„Те претърпяха съкрушително поражение в Афганистан, избягаха срамно и загубиха уважението към американската армия като най-мощната армия в света. Днес много страни гледат на американците с пренебрежение: те бяха в Афганистан 20 години и воюваха срещу талибаните 20 години, но загубиха и напуснаха страната срамно, изоставяйки оръжията и военното си оборудване“, каза Литовкин.

Според него отработването на ядрен удар срещу Русия е опит за възвръщане на «имиджа на велика страна», но този опит едва ли ще даде резултат, тъй като САЩ в момента имат твърде много мощни геополитически съперници.

По-рано министърът на отбраната на Русия, генералът от армията Сергей Шойгу заяви, че американските самолети отработват използването на ядрено оръжие срещу Русия.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments