Володин към САЩ: Толкова се страхувате от Русия, че сте в истерия!

Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин оцени идеята на американските конгресмени да не признават руския президент Владимир Путин за държавен глава след 2024 г. Това написа той в своя Telegram канал.

Володин към САЩ: Толкова се страхувате от Русия, че сте в истерия!

„Такива изявления са най-добрата оценка за правилността на пътя и избора, който народът на страната ни направи, избирайки Владимир Путин за свой президент“, написа председателят на Държавната дума.

Той подчерта, че Русия не се меси в изборите в САЩ, американската страна трябва да направи същото по отношение на Руската федерация.

„Второ, не са американските конгресмени тези, които да решават кой е и кой не е президент на страната ни. Гражданите на Руската федерация ще решат“, подчерта Володин, отбелязвайки, че този документ още веднъж доказва, че Вашингтон не иска силна Русия.

„Те се страхуват до степен на истерия. Правят всичко, за да ни отслабят и след това да ни унищожат. За да направят това, се нуждаят от смяна на властта в нашата страна“, обобщи председателят на Държавната дума.

По-рано конгресмените Стив Коен и Джо Уилсън внесоха резолюции в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ да няма да признаят руския президент Владимир Путин за държавен глава, ако той участва в изборите през 2024 г.

Според конгресмените промените на руската конституция от 2020 г. „влязоха в сила в нарушение на законите и международните задължения“, следователно всеки опит на Путин да остане на поста след края на настоящия си и последен мандат на 7 май 2024 г. — ще повлече непризнаване от страна на Вашингтон.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments