Руските лекари ще покажат на знаменитости-антиваксъри моргите и «червените зони»

Шукшина, Кинчев, Миронов: известни антиваксъри бяха поканени в «червените зони» и моргите

Руските лекари ще покажат на знаменитости-антиваксъри моргите и "червените зони"
Актрисата Мария Шукшина

Отворено писмо до добре познатати в Русия антиваксъри написаха главните лекари и ръководителите на отделения на големите руски болници. Това съобщи ТАСС.

В писмото се казва, че знаменитостите антиваксъри са поканени на обиколка из „червените зони“ на болниците за COVID.

Писмото е адресирано по-специално до актрисата Мария Шукшина, до лидера на Комунистическата партия на Руската федерация Генадий Зюганов, ръководителя на фракцията «Справедлива Русия» Сергей Миронов, заместник-председателя на Държавната дума Пьотр Толстой, депутата Вячеслав Лисаков, лидера на «Суть времени» Сергей Кургинян, до актьорите и музиканти Оскар Бероев, Константин Кинчев, Катя Лел, Наталия Ветлицкая и Юрий Лоза.

„Всички сме малко заети в момента и вероятно можете да познаете с какво. Въпреки това, като се има предвид колко хора ви четат, слушат и се вслушват в думите ви, ще намерим време да ви разведем из „червените зони“, се казва в писмото.

Руските лекари също така обещаха на известните личности и политици да им направят «екскурзии» до отделенията по реанимация и патология.

Руските лекари считат, че по този начин могат да променят позицията на антиваксърите, за да намалят броя на жертвите сред населението от коронавирусна инфекция.

Съобщено бе също, че от 1 ноември Росздравнадзор събира информация за граждани и организации, които провеждат кампания срещу ваксинацията срещу коронавирусната инфекция. Информацията е предадена на Следствения комитет.

Апаратът на ведомството възложи на представителствата в регионите да потърсят данни за противниците на ваксинацията в социалните мрежи и медиите. Специално внимание се обръща на съобщенията от медицинските специалисти. За агитация срещу ваксинацията срещу коронавируса може да последва наказание съгласно членовете 207.1 и 207.2 от Наказателния кодекс на Руската федерация относно разпространението на невярна информация, която представлява заплаха за живота и здравето на гражданите.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments