Полковник Жданов сподели защо САЩ лъжат за руските войски на границата с Украйна

Украинският военен експерт полковникът от запаса Олег Жданов счита, че САЩ умишлено ескалират напрежние около руските войски на границата с Украйна, за да прекъснат преговорите за Донбас. Това мнение той изрази в статия за изданието «Главред».

Полковник Жданов сподели защо САЩ лъжат за руските войски на границата с Украйна

„Американците имат друга мотивация: те създават напрежение, за да предотвратят преговорите между Киев и Москва зад гърба на Съединените щати за разрешаване на конфликта в Донбас.

За тях е важно да не допуснат споразумение за някакъв държавен съвет, за „формулата Щайнмайер“ или за клъстерите“, пише Жданов.

Според него САЩ изкривяват фактите за «руската агресия», защото не искат да «напускат Украйна», защото са инвестирали твърде много пари в тази страна. Полковникът отбеляза, че Вашингтон се опитва да «убие два заяка с един удар» — да се намесят в споразуменията между Украйна и Русия директно зад гърба им, както и да оказват натиск върху Русия.

Информацията за потенциалната заплаха от нахлуването на Русия в Украйна все по-често се появява в западните медии, а украинските власти твърдят същото. В Русия подобни изявления се отричат ​​и се обясняват с желанието както за получаване на повече финансиране, така и за скриване на вътрешните проблеми.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments