ФСБ на Русия откри «украинска следа» в предотвратеното масово убийство в Казан

В Казан служителите от ФСБ на Русия предотвратиха атака срещу образователна институция, съобщава РИА Новости, позовавайки се на ЦОС на ФСБ.

ФСБ на Русия откри "украинска следа" в предотвратеното масово убийство в Казан

„Федералната служба за сигурност на Руската федерация в Казан предотврати въоръжена атака срещу образователна институция. В резултат на предприетите мерки е задържан непълнолетен руски гражданин, участвал в подготовката на това престъпление“, се казва в съобщението.

Според служителите по сигурността тийнейджърът е бил повлиян от някакъв си Овсюк Ярослав, който живее на територията на Украйна — той го призовал да извърши масови убийства.

От ФСБ уточниха, че от задържания тийнейджър е иззета въздушна пушка, материали за въоръжени нападения срещу училища и други образователни институции, а в историята на издирванията му са намерили информация за превръщането на пневматични оръжия във военни.

На 11 май 19-годишният Илназ Галявиев започна да стреля в гимназия № 175 в Казан. 9 души загинаха, 23 бяха ранени. За нападението е образувано наказателно дело за масово убийство.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments