Байдън разреши освобождаването на 50 милиона барела петрол от държавния резерв

Американският президент Джо Байдън разреши освобождаването на 50 милиона барела петрол от държавния резерв, за да намали цените на петрола в страната.

Байдън разреши освобождаването на 50 милиона барела петрол от държавния резерв

Част от причината американците да са изправени пред високи цени на петрола е, че страните производителки и големите компании не са увеличили предлагането достатъчно бързо, за да задоволят търсенето. А по-малкото предлагане означава по-високи цени в световен мащаб, каза  Джо Байдън.

В резултат от усилията на президента и дипломатическите усилия на страната подобни стъпки ще бъдат направени и от други големи държави като Китай, Индия, Япония, Република Корея и Обединеното кралство, за да слязат цените на петрола и да се преодолее липсата на доставки докато светът излиза от пандемията.

Министерството на енергетиката на САЩ трябва да предостави 50 милиона барела петрол от стратегическия резерв, за да понижи цените и да отговори на несъответствието между търсенето и предлагането в момента.

Експертите  смятат, че американците ще усетят бърз спад в цените почти веднага, но по-осезателно това трябва да се случи след две седмици.

БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments