Янукович: Милиони украинци са принудени да бягат, спасявайки се от беззаконие, преследване, бедност и война

В статията си във «Вести» бившият украински президент Виктор Янукович заяви, че сега Украйна е страна, от която милиони граждани са принудени да бягат, спасявайки се от беззаконие, преследване, бедност, от заплахите на войната. А някога процъфтяващата държава се е превърнала в най-бедната и нестабилна държава на континента.

Янукович: Милиони украинци са принудени да бягат, спасявайки се от беззаконие, преследване, бедност и война

„Ако сравним настоящата ситуация в Донбас с тази преди година, трябва да признаем, че тя значително се влоши. Освен това изглежда, че днес не говорим за това как да осигурим прекратяването на огъня, а за много по-сериозни заплахи: как да избегнем ескалацията на съществуващия конфликт в пълномащабни военни действия“, пише Янукович.

Той припомня, че правителството след Майдана е обещало на хората мир в Донбас както през 2014 г., така и през 2015 г. А този, който са дошли на власт през 2019 г., също са обещали, че войната ще бъде прекратена, както и корупцията, и социалната несправедливост, и беззаконието и така нататък.

«Именно с тези обещания Владимир Зеленски и неговият екип дойдоха на власт, но нищо от това не беше изпълнено», добавя Янукович.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments