Очевидец: 45 трупа напълно овъглени, гледката беше потресаваща

«Денят е лош, бях по задължение на магистрала Струма и към 3,20 сутрина бях на местопроизшествието, автобусът беше изгорял, качваха последният оцелял на линейката», разказа пред «Хоризонт до обед» Васко Пиргов, очевидец на тежката катастрофа на автомагистрала Струма, отнела живота на 45 души, пътуващи към РСеверна Македония от Турция.

Очевидец: 45 трупа напълно овъглени, гледката беше потресаваща

«На място беше вече Областна дирекция на МВР- Перник, беше създадена перфектна организация по отцепване на магистралата, противопожраната защита беше там и пожарът беше потушен, макар и по радито, как да ви кажа — гледката беше потресваща. 45 трупа напълно овъглени...», разказа пред БНР Пиргов.

«Тези които са се спасили, са излезнали от задното дясно стъкло на автобуса, счупило са го и така са излезли.

Според мен, това е личното ми мнение — това е грешка на водача на автобуса, те са почивали 20 минути преди инцидента, няма как шофьорът да е бил заспал, пътят беше мокър, той е объркал пътя според мен, след това е срязал предна дясна гума, тя гърми и след това става произшествието, 15 колчета от мантинелата са засегнати и от там са прескочили искрите, от предната част е подпален автобусът, но предполагам, че първо са се обгазили пътниците, след това са изгорели…», смята Пиргов.

БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments