Кога излъга?: Посолството на САЩ припомни на Радев, че на «Кримска платформа» той е декларирал, че Крим е окупиран от Русия и е неотделима част от Украйна

Съединените щати са дълбоко загрижени от неотдавнашните изявления на президента на Република България Румен Радев, в които той определя Крим като „руски“. Това гласи позиция на американското посолство у нас по повод коментара в предизборния дебат на Радев с проф. Анастас Герджиков, че «Крим в момента е руски».

Кога излъга?: Посолството на САЩ припомни на Радев, че на "Кримска платформа" той е декларирал, че Крим е окупиран от Русия и е неотделима част от Украйна

«Съединените щати, Г-7, Европейският съюз и НАТО винаги са били ясни и обединени в позицията си, че въпреки опита на Русия да го анексира и продължаващата окупация, Крим е украински.

Всички ние, в това число и България, декларирахме на Срещата на върха по Кримската платформа през август, че Крим е неотделима част от Украйна и че ние не признаваме и няма да признаем руските опити да легитимират незаконното завземане и окупацията на полуострова.

През последните няколко дни ние изразихме нашето дълбоко безпокойство пред българските власти, както във Вашингтон, така и в София», гласи изявлението.

Коментари:

comments powered by HyperComments