Клинцевич: Американските и всички прозападни политици са крайни лицемери и нечестни хора

Съединените щати използват аргумента за възможно „нахлуване на Русия“ на територията на Украйна, за да преместят своите военни бази и контингент до границата на Руската федерация. Това заяви в интервю за Газета.ru бившият руски сенатор Франц Клинцевич.

Клинцевич: Американските и всички прозападни политици са крайни лицемери и нечестни хора

„Американците извършват следващия етап от стратегическото придвижване на своите военни бази и военни контингенти до границата на Руската федерация.

Това е причината за изявленията на американските специални служби, които не бяха потвърдени от снимки, данни или от общественото мнение.

Често изявленията на Вашингтон не съвпадат с възгледите на някои украински другари, които казват, че не виждат концентрация на руски въоръжени сили на границата си. Американците ги убеждават в противното“, каза Клинцевич.

Политикът припомни провала на Съединените щати в Сирия, Ирак и Либия, където «сътвориха много глупости и си заминаха като удавени патици».

„В близко бъдеще ще бъдат взети решения за военно-техническата подкрепа на Украйна, за преместване на контингента, за разширяване на инфраструктурата, за създаване на специални центрове, които уж трябва да устоят на руската агресия“, убеден е Клинцевич.

Според него трябва да се очаква САЩ да ескалират допълнително ситуацията около Русия и Украйна.

„Имаме си работа с крайни лицемери и нечестни хора.

Всички прозападни политици по света са такива.

Не се очаква отношението им към нас да се промени“, завърши бившият сенатор.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments