19FortyFive: Пентагонът разработва нова система RADAS в случай на война срещу Русия


Пентагонът разработва нова система RADAS, която ще оцени щетите, нанесени на летищата на ВВС на САЩ и бързо ще ги възстанови в случай на война с Русия или Китай, пише американското военно списание 19FortyFive.

19FortyFive: Пентагонът разработва нова система RADAS в случай на война срещу Русия

В статията се казва, че САЩ искат да подсигурят военните летища с нова система, която използва малки дронове за оценка на състоянието на пистите на летищата след вражеска атака. Освен това RADAS значително ще ускори процеса на ремонт на повредената инфраструктура на ВВС на САЩ.

„Може да се използва за определяне на минималната работна повърхност на летище за безопасно излитане или кацане на самолети“, заяви пред списанието Райън Инглиш, програмист на проекта от 36-та строителна ескадрила.

По-рано заместник-командващият на космическите сили на САЩ генерал-лейтенант Дейвид Томпсън заяви, че САЩ изостават от Русия и Китай в областта на хиперзвуковите технологии. САЩ «наваксват много бързо», за да отговорят на възможностите на Китай, каза той. Вашингтон трябва да определи типа спътникова групировка, необходима на Съединените щати за проследяване на хиперзвукови ракети.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments