«Всички военни, които пропълзят да се бият срещу Русия, ще бъдат погребани с почести»


Политологът Евгений Сатановски в авторския си Telegram канал „Армагедонич“ коментира ескалиращата ситуация, наричайки я стъпка към началото на голяма война.

"Всички военни, които пропълзят да се бият срещу Русия, ще бъдат погребани с почести"

„Доколкото може да се съди от съобщенията в пресата, прехвърлянето на британски военни на територията на Украйна е започнало. Което ясно означава, че Киев подготвя операция за връщане на Донбас със сила.

На фона на активирането на НАТО, преди всичко на американците, в Черно море, подготовката за турска военна експанзия в Северна Сирия и създаването на съюз на тюркските държави, спирането на Германия на процеса на сертифициране на Северен поток 2 и началото на брутални действия на полските военни и техните европейски съюзници срещу онези, които се опитват да влязат в Европейския съюз, на фона на факта, че високопоставени полски генерали в оставка декларират необходимостта от завземане на Беларус, ситуацията изглежда неоптимистично.

Изглежда лошо.

Изглежда като още една стъпка към началото на голяма война. И тук въпросът не е само в Донбас, тъй като целта на целото това безобразие, което се случва около него, несъмнено е Русия, която цел всъщност никой не крие.

При това нещата, които пишат и твърдят политиците и пресата на страните от западния блок за Русия и нейните управляващи, те не си позволяваха дори в разгара на Студената война. Последното обаче е лесно обяснимо.

Това е истинският резултат от прилагането на „новото мислене“ на Горбачов и курса на Елцин за интеграция на Русия в западния свят, както и сегашния ни свръхвисок праг на търпимост. Нашите висши чиновници отстъпваха, отстъпваха, отстъпваха, където можеха, сключваха неизгодни за страната споразумения, лансираха дявол знае кого в икономиката и я съсипваха непрекъснато… Това е резултатът.

Ще има ли страната достатъчно ресурси за провеждане на предстоящата война с единствените необходими резултати: нанасяне на максимални загуби на всички онези противници, които ще я водят срещу Русия, и изтласкване на НАТО поне от руските граници? — където бяха войските на алианса през 1991 г. (или по-добре — пълното премахване на американското военно присъствие в Европа, Япония и Южна Корея).

Е, и крайно любопитно е дали политиците и бизнесмените, които в момента командват страната, ще позволят на нейните армии да изпълнят необходимите задачи, или, както е било неведнъж или два пъти в съвременната ни история, ще спрат по средата на пътя.

Що се отнася до Обединеното кралство, ние, разбира се, ще продължим да учим английски и да четем английска литература. Ще гледаме техните филми и ще слушаме тяхната музика. Ще ценим британския хумор, английската и ирландската бира, джина и уискито.

Ще се отнасяме с разбиране към особеностите на тяхната система за хуманно отношение към животните, английския речник и пунктуация, стека «Уелингтън» и ростбифа, както и всичко останало, с което тази страна е толкова богата — нашият исконен съперник и древен враг, с когото сме толкова много свързани.

Джером и Даръл, Шекспир и Дикенс, Конан Дойл и Стивънсън, Киплинг и Хариът са не по-малко известни и привлекателни за жителите на Русия от дербитата, Бийтълс, шотландските и йоркширски териери, ирландските сетери и британската кралица.

А онези от техните военни, които пропълзят да се бият на постсъветската територия, ще бъдат погребани с всички почести. В това няма съмнение.»

Петя Паликрушева, превод и редакция за News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments