Борисов: Вярно ли е че на територията на България са пристигнали 20 хиляди флашки за машините за гласуване

Ние сме за машинно гласуване, да е честно, почтено да няма репресии. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Тетевен.

Борисов: Вярно ли е че на територията на България са пристигнали 20 хиляди флашки за машините за гласуване

Искам да уточня след като ЦИК е разпоредила, трябва да имаме толкова машини, толкова флашки и толкова карти. Ние ги хванахме, че в складовете при същите наши машини има — 228 веднъж и още 150 машини. Отговорникът за изборите Бойко Рашков., каза той.

Вярно ли е че на територията на България са пристигнали 20 хиляди флашки в 28 кашона за машините за гласуване.

Тези флашки ще бъдат ли използвани за изборите. Вярно ли е, че те са разтоварени на митнически склад и оформени документално като митническа цесия, защото не може да я видите. Друг въпрос е Радев, Рашков и ДАНС знаят ли за тях?, попита Борисов.

Какво се случва ако тези флашки или една машина се повреди. Изпращаш на пратката е фирма от Тайван, а за покупката е използвано търговско дружество от Холандия. По груби сметки излиза, че е 44 лв. една флашка. Тези флашки в 28 кашона стоят. Сега са се разбързали да ги изнесат обратно, посочи той.

Може ли да си поверим изборите на една частна компания. Снощи възмущението ми достигна връхна граница, когато чух, че тези машини са за резервни части. Ето тук показвам, че четири души, свързани с роднински и партийни връзки, заместващи 100 хил. души, те ще обобщят далаверите, каза той.

Само за три дена близо 600 човека починаха, голи хора тичат по болници, половината училища имат тестове, другите не.

Кацаров вика избяга ми фирмата.

Виж колко са прибрани. Повечето деца не са пуснати на училище, защото не са поръчали щадящи тестов, когато трябва?

Те са изключително добри в тегленето на дълг и  задължаването на децата ни да им плащаме вересиите, правят го без срам и срещу лихви.

Сега правителството плаща лихви на това, което взима. Сега с цялото си нахалство, когато ще има конфигуриран парламент, в понеделник са заявили още половин милиард дълг.

Докато се занимават с монтажи и чекмеджета, декември ще иде с половин милиард дълг.

Защо пак ще теглите един милиард.

Те теглят, ние да връщаме.

Нищо радостно няма.

Ковид кризата, хаоса, смъртта, не доброто лекуване, лошото образование, хванахме ги с машините и сега с флашките, каза Борисов.

Кой ще оправи после тези дългове. После трябва да стегнем коланите и да ги върнем. Това, което Радев и компания ще изпукат, не се знае и за какво. Нали събираха повече пари и бяха по-добри. Това, че теглиш милиарди и се хвърля димката, посочи лидерът на ГЕРБ.

Може ли да не те интересува дълг след дълг да се тегли, бе и да не кажете една дума, обърна се Борисов към Христо Иванов.

Коментари:

comments powered by HyperComments