Newsweek: Тръмп има добри шансове да бъде преизбран през 2024 г

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп има добри шансове да вземе реванш от Джо Байдън на изборите през 2024 г., пише Newsweek. Според анкета на Emerson College понастоящем Тръмп е подкрепен от 45% от избирателите, докато настоящият глава на Белия дом има само 43%.

Newsweek: Тръмп има добри шансове да бъде преизбран през 2024 г

Докато бившият президент Доналд Тръмп не е обявил официално плановете си за участие в изборите през 2024 г., последните проучвания показват, че той има добри шансове да се срещне с настоящия ръководител на Белия дом Джо Байдън в борбата за президентството и може би дори да излезе от тази борба победителят, пише Newsweek.

Проучването, публикувано от Emerson College, показва, че в хипотетичното противопоставяне Тръмп би победил Байдън с малка разлика.

И докато нито Тръмп, нито Байдън получават подкрепата на мнозинството от избирателите, в момента бившият президент на САЩ изпреварва действащия държавен глава с 2 процентни пункта.

Така Тръмп е подкрепен от 45% от регистрираните избиратели, докато Байдън е подкрепен от едва 43%.

Междувременно в хода на това допитване 11% от анкетираните заявяват, че искат да гласуват „за някой друг“, а само 1% от анкетираните споделят, че не са решили за кого ще гласуват.

Както се отбелязва в статията, новото проучване на Emerson College е проведено от 3 до 4 ноември, статистическата грешка е в рамките на 3 процентни пункта.

Newsweek обръща внимание и на един забележителен факт: от началото на септември, когато Emerson College провежда предишната си анкета, разликата между Тръмп и Байдън леко се е увеличила. Тогава бившият президент на САЩ изпреварваше сегашния глава на Белия дом само с 1 процентен пункт.

Източник: https://www.newsweek.com/donald-trump-beats-joe-biden-latest-2024-election-poll-1646713

Петя Паликрушева, превод и редакция за News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments