Армията на ЛНР нанесе удар по 57-ма бригада на ВС на Украйна

Силите на Народната милиция на ЛНР с точен удар удариха обект на 57-а бригада на въоръжените сили на Украйна в Донбас. Подробности съобщават авторите на военно-политическия Telegram канал «Сварщики».

Армията на ЛНР нанесе удар по 57-ма бригада на ВС на Украйна

„Вчера милициите на ЛНР отработиха по обект на 57-а отделна мотопехотна бригада на Въоръжените сили на Украйна в близост до населеното място Нижне-1 (Светличное). В изоставените хангари и сгради украинските военни криеха военна техника и самите себе си.

След удара щабът на операцията на Обединените сили и украинската делегация в Тристранната контактна група се надпреварваха помежду си, за да говорят за обстрел на цивилни цели.

Толкова бързаха, че делегацията в ТКГ обърка датата, написаха на 8 ноември, вместо на 7-ми.

А пресцентърът на щаба на ООС, както обикновено, публикува снимки от мястото на обстрела, без да си прави труда първо да ги разгледа. Те дори публикуваха снимка на повреден от шрапнел военния камион Урал-4320, който е на 57-а бригада на въоръжените сили на Украйна. Вярно, след това някой им подсказа и снимките бяха премахнати. Но интернет помни всичко, гражданите са пропагандисти.

Отново потвърдихте, че въоръжените сили използват цивилни обекти за разполагане на военна техника. Тогава не бива да се изненадвате, че долита дотам“, се казва в съобщението.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments