Най-тъпият конфуз на Байдън на срещата в Глазгоу, освен че заспа

Със странно си изказване за Русия на срещата на върха в Глазгоу Байдън не само надмина собствения си срам чрез „обедния си сън“, но и показа на целия свят колко сериозен е проблемът му.

Най-тъпият конфуз на Байдън на срещата в Глазгоу, освен че заспа

Поведението на президента на САЩ на срещата на върха за климата в Глазгоу ярко демонстрира пред целия свят истинското отношение на Вашингтон към самото събитие и опазването на околната среда като цяло. Много медии нарекоха краткото „изключване“ на Джо Байдън неприятен конфуз, който удари по репутацията му.

Сънят на собственика на Белия дом може да е било умишлено действие, за да се отклони вниманието на обществеността от наистина сериозната излагация, една от които беше напълно неадекватната атака срещу Русия, която показа, че Байдън има сериозни проблеми с възприемането на реалността.

Политологът Евгений Сатановски сподели това мнение с абонатите на канала «Саловьов LIVE» в YouTube, като посочи възможните причини за неадекватното поведение на Байдън по време на речта му на срещата на върха.

„Той отдавна е наричан „Сънливият Джо“. Истинският конфуз, при това най-глупавият беше атаката му срещу нас. Тундрата. Тундрата ни била в пламъци. Само, че тя горя при нас през юли. Тогава имаше пожари в Ямал. Този човек няма връзка с времето.

В един момент той се събуди и си спомни единственото нещо, което беше чул за екологичното състояние на Русия преди почти шест месеца. Вероятно го е прочел в медиите или го е видял репортаж. Байдън има пробиви в паметта и във времето, в което вече не се ориентира.

А това е диагноза, много по-сериозна от уговорките, оправданията и забравянето, и той ги показа на целия свят“, иронично отбеляза политическият експерт.

Сатановски подчерта, че Байдън също е показал истинската си позиция по въпроса за климата, влачейки със себе си куп неекологична технология на срещите на върха.

Неговият кортеж от почти сто бензинови коли в крайна сметка съсипа въздуха както в Рим, така и в Глазгоу. След подобни демонстрационни изпълнения американците се опитват да убедят целия свят, и особено Русия и Китай, в необходимостта от преминаване към «зелена енергия», която, ако се замислим, замърсява околната среда десетки пъти повече от двигателите с вътрешно горене.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments