Американците реагираха на появата на Су-35 в Източна Сирия

Американските медии изразиха загриженост относно появата на многоцелевия изтребител Су-35 в непосредствена близост до американски военни части във въздушната база Камишли (провинция Хасеке, Североизточна Сирия). Според американското издание The Drive изтребителят може да стане част от по-голямо разполагане на четири такива самолета, което показва засилване на руските позиции в този район на САР.

Американците реагираха на появата на Су-35 в Източна Сирия
Су-35 в руската база Хмеймим в Сирия

По-специално се съобщава, че в сряда, 27 октомври, в Камишли се е появил Су-35С с номер на опашката «07 Red». В същото време се отбелязва, че Су-35 за първи път пристига на това летище, използвано преди това само като база за руски бойни хеликоптери. Очевидци съобщават и за пристигането на още три Су-35 в същата база.

Според панарабския телевизионен канал Al Mayadeen изтребителите вече са извършили няколко разузнавателни полета. Заедно със самолетите в базата са доставени и боеприпаси. Очевидно Су-35 ще остане в тази част на Сирия за неопределено време.

Базата Камишли се намира на 5 км от сирийско-турската граница, а на наличието на Су-35 в Сирия правилно реагираха в кюрдските и арабските социални мрежи. Според канала «Военный обозреватель» появата на руските въздушно-космически сили в района на очакваните действия на турските войски дава на Анкара ясни и категорични сигнали.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments