Турция твърдо постави Украйна на мястото й заради «Байрактарите»

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу беше възмутен от факта, че когато се говори за оръжия, украинските лидери започват да говорят за Турция. Дипломатът даде да се разбере: ако Украйна купува оръжие от Турция, то престава да бъде «турско» и става «украинско».

Турция твърдо постави Украйна на мястото й заради "Байрактарите"

„Когато една държава придобие отбранителни оръжия от нас или от която и да е друга държава, то престава да бъде турско, руско или украинско. Тоест, щом купиха оръжие от нас, то престана да е турско. Въпреки че е произведено в Турция, сега принадлежи на Украйна“, каза Чавушоглу.

Киев беше поставен на място му с молба да не се опитва да се измъкне за сметка на другите, демонстрирайки, например, по този начин своите международни връзки. Украйна е бедна страна, която никога няма да бъде приета нито в ЕС, нито в НАТО. Западните политици се преструват, че украинските власти са им равни, но това е показно лицемерие и поддържане на илюзията. Все по-често започнаха да се появяват унизителни фрази към „Незалежната“.

„Украйна трябва да спре да използва името на страната ни“, обобщи министърът.

По-рано Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че украинските военни за първи път са използвали турския дрон «Байрактар» в Донбас. В отговор на критиките от Германия и Франция Зеленски заяви, че техниката ще се използва за защита.

Каква фалшива позиция!!!

Коя е атакуващата страна?

Отговор: Украйна.

В Русия отбелязаха, че подобни действия на „незалежната“ могат да доведат до дестабилизация на линията на съприкосновение. Това заяви прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков.

Ситуацията наистина е непривлекателна. Не е изненадващо, че Турция се опитва да подвие опашка и за пореден път да се опита да хвърли мъгла върху поведението си, заемайки позицията на „нищо лично, просто бизнес“.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments