Танкер-зареждач на САЩ се отправи към Черно море

Танкерът-зареждач на ВМС на САЩ John Lenthall се отправя към Черно море, за да проведе операции със съюзниците и партньорите от НАТО, съобщи Шести флот на ВМС на САЩ в Туитър.

„Танкерът John Lenthall започна пътуването си на север към Черно море, за да проведе операции със съюзниците и партньорите от НАТО в региона“, се казва в изявлението.

Танкер-зареждач на САЩ се отправи към Черно море

Шести флот на ВМС на САЩ съобщи в понеделник, че флагманският команден кораб Mount Whitney се е насочил към Черно море за съвместни операции със силите на Алианса. Както бе отбелязано, на борда са щабът на Шести флот на ВМС на САЩ и командването на военноморските ударни и поддържащи сили на НАТО (Naval Striking and Support Forces НАТО — STRIKFORNATO).

По-рано ВМС на САЩ съобщи, че щабът на Шести флот на ВМС на САЩ и военноморските ударни сили за подкрепа на НАТО започват операции в Средиземно и Черно море.

Шести флот на САЩ, със седалище в Неапол, Италия, провежда пълен спектър от военноморски операции, често със съюзници и партньори от други правителствени ведомства.

По-рано съобщихме, че Флагманският кораб на Шести флот на ВМС на САЩ Mount Whitney започна преход в Черно море за провеждане на операции със съюзниците и партньорите от НАТО.

Кораб на Шести американски флот навлиза в Черно море

Това се съобщава в акаунта на флота в Twitter.

Сутринта на 30 октомври в Черно море влезе въоръженият с крилати ракети есминец на САЩ  USS Porter, той е наблюдаван от силите и средствата на Черноморския флот.

Главата на МВнР на Русия Сергей Лавров отбеляза, че активността на САЩ в Черно море, където неотдавна бе насочен американският есминец, не добавя стабилност.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments