Украински генерал: Ще смачкаме руските кораби с британски ракети от надуваемите ни лодки

Британските високотехнологични самонасочващи се ракети Brimstone, доставката на които се очаква от Киев, ще «унищожат» руските военни кораби, заяви генерал-лейтенантът от въоръжените сили на Украйна, бивш заместник-началник на Генералния щаб Игор Романенко.

Украински генерал: Ще смачкаме руските кораби с британски ракети от надуваемите ни лодки
Надуваемите лодки на Украйна, получени от САЩ

Според него украинските патрулни катери (които по същество са надуваеми лодки, видно от снимката бел.ред.) ще могат да извършват ракетни атаки срещу руски военни кораби, но ракетите могат да бъдат използвани и срещу наземни цели.

Ако има достатъчно ракети, ударът може да бъде достатъчно мощен, за да унищожи „голям кораб на противника“.

Ракетите все още не са доставени, но украинският генерал в своите „горещи сънища“ вече изпраща „независимия“ комарен флот в битка: той заяви пред журналисти, че в Украйна ще се появи възможност „да има по-мощен отговор“ на руските „провокации“».

Въпреки това, в същото интервю той се оплаква, че трябва да се търсят „асиметрични начини за водене на война“, предвид превъзхождащите сили на Русия.

Както съобщихме по-рано, за закупуването на оръжие стана известно от материала на британското издание The Times, а от Министерството на отбраната на Обединеното кралство съобщиха, че съответната сделка е сключена между Киев и Лондон още през юни.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments