Шойгу реагира на призива на главата на Министерството на отбраната на Германия Русия да бъде сплашена

Страните членки на НАТО струпват все повече войски към границите на Руската федерация. На това обърна внимание руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

Шойгу реагира на призива на главата на Министерството на отбраната на Германия Русия да бъде сплашена

От Алианса все по-често звучат призиви за сдържане и сплашване на Русия. В същото време никой не иска и да чуе за диалог, съобщава ТАСС. Главата на отбраната на Русия обърна внимание на факта, че страните трябва да се борят за сигурността си заедно, но НАТО отказва да осъзнае това.

„На фона на призивите за военно сдържане на Русия, НАТО последователно струпва сили към нашите граници.

Как това вече е приключвало за Германия и Европа, министърът на отбраната на Германия би трябвало да знае най-добре.

Сигурността в Европа може да бъде само обща, без да се накърняват интересите на Русия. Но днес НАТО не е готово за равнопоставен диалог по този въпрос“, заяви Шойгу.

Наскоро светът стана свидетел на „успехите“ на Алианса по „сдържане на ситуацията“ в Афганистан. Това доведе до национална катастрофа в страната, а последствията от тази грешка ще отекват по целия свят в продължение на много години.

Така Шойгу реагира на изказването на немската си колежка Анегрет Крамп-Каренбауер. Тя призова съюзниците от НАТО да започнат да сплашват Русия и „да дадат ясно да се разбере, че са готови да използват оръжие“ срещу нея.

В Германия също реагираха достатъчно бързо на думите на министъра. Сънародниците й не са съгласни с идеите на Крамп-Каренбауер и я намират за глупава и смешна. Те са убедени, че е по-добре Германия да си сътрудничи с Русия.

Всяка атака срещу РФ ще завърши с поражение за Германия, убедени са те.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments