Д-р Монев от Германия: «Опитните зайчета са тези, които не се ваксинират, а не тези, които се ваксинират»

Ваксините срещу Covid-19 са най-тестваните в човешката история, подчерта той

Д-р Монев от Германия: "Опитните зайчета са тези, които не се ваксинират, а не тези, които се ваксинират"

«Зеленият сертификат даде свобода на хората, от месеци нямаме ограничения. Тестовете вече са платени, хората, които излизат в карантина, вече не са в платен болничен, защото имаха достатъчно време да се ваксинират.

Ваксиналните пробиви са много малко. Около 5% от хората могат да заболеят леко или средно тежко. 

През првите 6 месеца след втора доза практически нямаме заболели.

След 6-ия месец е възможно ваксинирани да се позитивират, но това не значи боледуване». 

Това сподели пред БНР д-р Стоян Монев, който работи на първа линия в германска болница.

Според него честата смяна на решенията от страна на държавата е погрешен ход у нас. Докато в Германия животът постепенно се връща към нормалността.

«Единственият начин да се върнем към нормален живот е да се ваксинираме. Много хора ще бъдат позитивни, независимо че са ваксинирани. Някои от тях ще се заразят. Но тези хора не умират, не влизат в интензивно отделение… В България има болници, които изнасят по 20 починали на ден, нуждата от кислород в България е повишена девет пъти на ден. Това не е нормално и никога не е било… Всеки седми човек, който влезе в болница, не излиза оттам».

В предаването «12+3» д-р Монев допълни:

«Има изследвания, че преболедували, които се ваксинират веднъж, развиват супер имунитет и срещу други коронавируси. Тези ваксини са най-тестваните в човешката история. Тези, които поставяме от 1 до 23 седмица при бебетата, са тествани на по 2000 човека. Актуалните ваксини са поставени вече над 7 млрд. пъти, проследяват се във фаза 4″.

Лекарят подчерта, че конспирацията е в това човек да не се ваксинира и да се остави да бъде контролната група на ваксинираните:

«България е изградена от огромна контролна група и в нея можем да следим какво се случва с хората, които не са се ваксинирали. Опитните зайчета са тези, които не се ваксинират, а не тези, които се ваксинират«.

Коментари:

comments powered by HyperComments