Цунами от Ковид-19 в област Велико Търново

Четири от десетте общини в област Велико Търново минаха в тъмночервената зона по заболеваемост от Covid-19. В ротационен режим на онлайн и присъствено обучение от 25 октомври преминават 50 учебни заведения.

Цунами от Ковид-19 в област Велико Търново
Модел на коронавируса, причиняващ Covid-19, и на протеина (на преден план), образуващ „шиповете“ на повърхността му, който осъществява инвазията -позволява на вируса да навлезе и зарази човешките клетки. На модела се вижда, че повърхността на вируса (синя) е покрита с „шипкови“ протеини (червени).Снимка: ЕПА/БГНЕС

В общините Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец и Златарица, където заболеваемостта от Covid-19 е между 537 и 601 на 100 000 население, учениците влизат в режим една седмица присъствено, една седмица обучение в електронна среда от 25 октомври, посочи за БНР директорът на Регионалното управление на образованието Розалия Личева:

„Приемам докладите на всички училища в тези общини за график 50%  неприсъствено обучение в училището за следващите две седмици. Следим заболеваемостта и при необходимост ще удължим графика“. 

До няколко дена се очаква мярката да засегне учениците и в община Стражица, където заболеваемостта е 411 на 100 000 население. В зелената зона в региона е само община Полски Тръмбеш с ниво 146 на 100 000.

Детските градини и яслите продължават работа.

БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments