Independent: Пациенти в британски болници чакат две денонощия, за да бъдат приети

Както установиха журналистите на The Independent, в различни болници в Англия пациенти, които са откарани в болницата с линейка на «Бърза помощ», след това се налага да чакат повече от 40 часа, докато се освободи легло в отделението в болницата.

Критичното натоварване на болниците, което е по-характерно за зимните месеци, дойде много по-рано тази година, отбелязва изданието.

Independent: Пациенти в британски болници чакат две денонощия, за да бъдат приети

В британските болници пациентите чакат почти 50 часа, докато се освободят легла в болницата, пише The Independent. И това се отнася както за възрастни, така и за деца, включително за тези с психични проблеми. Оказва се, че зимната здравна криза вече е настъпила.

Изданието разговаря с пациенти от различни английски болници, които споделиха, че са чакали повече от 40 часа в отделението, където са били доставени с линейка на «Бърза помощ». В същото време болничният персонал отбеляза, че това вече е ежедневие. Освен това има случаи, когато пациентите в линейката на «Бърза помощ» чакат по 13 часа, за да стигнат до спешното отделение, отбелязва изданието.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments