Снимките на руския филм «Предизвикателство» в космоса приключиха

След две седмици снимки в Космоса днес в 7,35 часа първият филмов екипаж се приземи в степите на Казахстан. Цялата операция беше предавана на живо от Роскосмос и НАСА, а координаторите от Земята напомняха на астронавтите да дишат спокойно, съобщиха информационните агенции.

Снимките на руския филм "Предизвикателство" в космоса приключиха

Успешното кацане на спускаемия апарат бе обявено от астронавта Олег Новицки.

Екипът  на режисьора Клим Шипенко и 37-годишната актриса Юлия Пересилд отиде на Международната космическа станция, за да заснеме първия игрален филм в космоса с работно заглавие „Предизвикателство“. Драмата разказва историята на лекарка, която излита в орбита, за да спаси космонавт.

Снимките на руския филм "Предизвикателство" в космоса приключиха

Сега групата ще бъде изолирана и след медицински прегледи ще бъде откарана в Подмосковието. Очаква се във вторник, 19 октомври, „киноекипажът“ да даде своята първа пресконференция след полета.

БНР

Снимките на руския филм "Предизвикателство" в космоса приключиха

Припомняме:

Още на 5 октомври снимачен екип от Русия ще отпътува до МКС, за да създаде първия игрален филм с работното заглавие „Предизвикателство“, съобщава Bild. Така Москва ще изпревари холивудския актьор Том Круз, който възнамеряваше да направи това през пролетта. Изглежда, че болката на руснаците поради факта, че те не са първите на Луната, не отшумява, счита германското издание.

Русия създава първия в света игрален филм в космоса

Първият спътник в космоса, първото куче, първият човек, а сега и първият игрален филм — изглежда руснаците отново ще изпреварят американците, пише Bild. Още на 5 октомври снимачен екип от Русия ще отпътува с ракета „Союз“ до международната орбитална станция и така ще изпревари американския актьор Том Круз, който през пролетта обяви плановете си да направи филм в безвъздушно пространство.+

„Изглежда, че болката, тъй като те не бяха първите на Луната, не отшумява“, пише германският вестник.

Петя Паликрушева

Русия създава първия в света игрален филм в космоса

Актрисата Юлия Пересилд на борда на Международната космическа станция, 5 октомври 2021 г.

Коментари:

comments powered by HyperComments