Заплаха за убийство към главата на института «Роберт Кох»

Лотар Вилер, ръководителят на института «Роберт Кох», който е официалният орган в Германия за контрол на заболяванията, е получил поредица от смъртни заплахи, свързани с ключовата роля на института в борбата срещу новия коронавирус, предаде ДПА.

Заплаха за убийство към главата на института "Роберт Кох"

«Иска ми се ситуацията да е по-приятна, но все още получавам заплахи», каза Вилер в днешна публикация на медийната група «Функе медиенгрупе». Той заяви, че заплахите, сред които има и такива за убийство, «нарастват значително» всеки път когато го свържат в публичното пространство със затварянето на училища или пък се появят обвинения, че той подкрепя локдауните за сметка на свободата.

«Този риск не ме спира да изпълнявам задълженията си. Докато съм държавен служител на тази държава, аз ще й служа отговорно», заяви той.

Вилер говори след спор заради данните на института «Роберт Кох» за ваксинацията срещу COVID-19 в Германия. Неотдавна институтът съобщи, че реалният брой на ваксинираните хора е по-висок от този в официалнате статистика. Това предизвика разгорещени обществени дебати, отбелязва ДПА.

Вилер, който е бил професор в берлинския Свободен университет, оглавява института «Роберт Кох» от 2015 г.

Труд

Коментари:

comments powered by HyperComments