Словенски премиер: В Европарламента има марионетки на Джордж Сорос

Словенският премиер Янез Янша, чиято страна в момента председателства ЕС, атакува в Туитър представители на мониторинговата група, която бе на посещение в страната му, за да проучи върховенството на закона и свободата на медиите.

Словенски премиер: В Европарламента има марионетки на Джордж Сорос

Първо Янша пусна снимка на няколко политици, които обяви за марионетки на Джордж Сорос в Европарламента, като червена стрелка е била насочена срещу председателката на групата — нидерландската депутатка София ин ‘т Велд. Този туит бе изтрит по-късно, но за сметка на това стоят други, в които словенският премиер пита делегацията колко пъти е посетила германски канцлер, нидерландски премиер или френски президент и припомня, че в Нидерландия за последно бе убит журналист в ЕС.

В друг туит до председателя на ЕП Давид Сасоли Янша подчертава, че Словения не е колония и отправя молба към него да каже на депутатите да не злоупотребяват с името на Европейския парламент за политически интриги и безсмислени обвинения срещу Словения.

Нидерландският премиер Марк Рюте незабавно призова Янша да прекрати провокациите. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел пък апелира за взаимно уважение между институциите.

Делегацията на Европарламента ще обяви следобед резултатите от посещението си в Словения.

БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments