Японски СМИ: Руснаците отново са първи! Световен успех за руското кино!

„Изглежда, че космическата надпревара се възобнови. Сега в областта на снимането на филми в орбита. Руснаците отново са първи!»

Японските медии с въодушевление разказват за пуска на руския космически филмов екип, воден от актрисата Юлия Пересилд, на МКС, където ще бъде заснет игралният филм „Предизвикателство“. Читателите пожелават успех на филма.

Превод: 

Японски СМИ: Руснаците отново са първи! Световен успех за руското кино!

Японските медии с интерес и ентусиазъм съобщават за изстрелването на руския космически екипаж на МКС на 5 октомври, който ще заснеме трилър в орбита, наречен „Предизвикателството“, който разказва историята за подвига на жена хирург, която отива в космоса, за да спаси живота на член на екипажа на космическия кораб, получил неочакван сърдечен пристъп.

Японската държавна телевизионна и радио корпорация NHK публикува материал

„Популярна руска актриса и режисьор са изпратени в орбита за първи път в света, за да заснемат игрален филм. Русия отново изпревари всички в космическата надпревара.»

Русия ще заснеме първия игрален филм на МКС с участието на актрисата Юлия Пересилд и режисьора Клим Шипенко. Снимките ще се извършват в продължение на 12 дни на МКС, където сега се намира японският астронавт Акихико Хошиде.

Най-големият японски информационен и новинарски сайт Yahoo News Japan публикува материала

„Руснаците изпревариха Том Круз! За снимките на руския блокбастър красива руска актриса, която играе главната роля в голям космически сериал, отлетя към МКС.»

Русия пуска в космоса екип за цял ​​игрален филм, чието създаване ще се осъществи в „реалния живот“, а не в павилионите с помощта на видео и компютърни ефекти.

Този проект има голяма образователна и популяризаторска стойност. Той широко отваря пътя към космоса за земляните. Емоционално въздействайки, той засяга хората много повече от най-сложните космически научни мисии и експерименти.

Японски СМИ: Руснаците отново са първи! Световен успех за руското кино!
Старт на ТПК «Союз МС-19» с филмовия екип на филма «Предизвикателство»

Тук достижението на руснаците е несъмнено.

То напълно може да се сравни с първия пуск в космоса през 1961 г. на човека, станал първия космонавт на Земята — гражданинът на СССР Юрий Гагарин.

Това е световен успех за руското кино!

Петя Паликрушева, превод и редакция за News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments