Миньори блокираха столицата в защита на «Мини Марица»

Внасят в МС декларация, подкрепена със 105 000 подписа

Протест на миньорите от комплекса «Мини Марица» блокира столицата с искане животът на въглищните централи да бъде удължен.

В 12 ч шествието тръгва от храм-паметника «Александър Невски «с маршрут по бул. „Цар Освободител“, бул. „Княз Александър Дондуков“ до Министерския съвет.

Протестиращите призоваха «да запазим «Марица-Изток» енергийното сърце на България». Те ще внесат декларация на синдикалните организации КНСБ и КТ „Подкрепа“, подкрепена от подписите на 105 000 души.

Миньорите искат да разберат какви са плановете на правителството за прехода на въглищните региони към по-зелена икономика.

Малко преди протеста стана ясно, че министър-председателят Стефан Янев ще се срещне с ръководствата на КНСБ и КТ «Подкрепа» в Министерския съвет.

В срещата ще участват също заместник министър-председателят по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов и министърът на енергетиката Андрей Живков.

Труд

Коментари:

comments powered by HyperComments