«Каква нелепост»: Китайците се присмиват на американците

С американска подводница, за която САЩ обикновено предпочитат да не говорят, се случи инцидент. Преди броени дни, докато беше в Южнокитайско море, тя се сблъска с „неизвестен обект“. Тази новина развълнува китайците.

Коментаторите споделят своите предположения за това какво представлява този „непознат обект“.

Превод от Гуанча (Китай):

"Каква нелепост": Китайците се присмиват на американците

С ядрена подводница, информация за която обикновено се пази в тайна, се случи инцидент: тя се сблъска с „неизвестен обект“.

Тихоокеанският флот на САЩ потвърди на 7 октомври, че ядрената подводница Seawolf USS Connecticut (SSN 22) се е сблъскала с неизвестен обект, докато е била под вода в Южнокитайско море на 2 октомври, ранени са повече от дузина американски моряци. Ядрената подводница понастоящем се завърна в Гуам.

В прессъобщение ВМС на САЩ заявиха:

„По време на сблъсъка подводницата е била в международни води на Индо-Тихоокеанския регион. Няма заплаха за живота на пострадалите. Подводницата е в безопасно и стабилно състояние и работи с пълен капацитет. Степента на щетите върху останалата част от подводницата се оценява. ВМС на САЩ не се нуждаят от помощ.»

Представител на Министерството на отбраната на САЩ заяви, че подводницата е била в Южнокитайско море по време на инцидента. В резултат на инцидента 11 моряци са ранени от средна до лека тежест. Не е ясно с какъв обект се е сблъскала подводницата, но това определено не е друга атомна подводница. Друг служител заяви, че това може да е потънал кораб, контейнер или други обекти, неотбелязани на картата.

За последен път ядрена подводница на ВМС на САЩ „се сблъска с обекти“ под вода през 2005 г. Тогава атомната подводница USS San Francisco с пълна скорост се заби в подводна планинска верига близо до Гуам, в резултат на сблъсъка загина един човек.

Според информацията, публикувана от ВМС на САЩ, USS San Francisco е следвала определен маршрут и се е забила в подводна планина, чиято позиция не е била актуализирана своевременно на картата. В резултат на инцидента носът на подводницата «Сан Франциско» бе сериозно повреден, повече от 60 членове на екипажа бяха ранени с различна тежест, един механик бе тежко ранен, в резултат на което той загина. След това ВМС на САЩ прерязаха носа на изведената от експлоатация ядрена подводница USS Honolulu и я използваха за ремонт на «Сан Франциско».

Коментари на читатели: 

Biglion

Колкото повече сблъсъци има, толкова по-ясна ще стане мисълта на американските военни Каква страхотна новина!

guan_15834596952191

Има съмнение за изтичане на ядрено гориво, а това също е заплаха за националната сигурност на крайбрежните страни от Южнокитайско море! Китай трябва да се възползва от това, за да принуди целия свят да осъди безразсъдните и хегемонистични действия на САЩ!

guan_15933909941385

Водораслите са попречили на видимостта на американските военни аха-ха-ха.

guan_15935479901287

Тази подводница се е сблъскала с китайски риболовни лодки, ха-ха-ха.

Възмездие!

Просто не мога да спра да се смея! Каква нелепост!

Не успяха да се промъкнат незабелязано!

Източник: https://www.guancha.cn/military-affairs/2021_10_08_609938.shtml#comment

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments