Читателите на Daily Mail: Путин трябва тотално да ви спре газта и да се наслаждава как лазите

С характерната си безпощадност Путин сръчно използва енергийната криза, за да сплаши съседите и да изнудва Запада, убеден е авторът Едуард Лукас. Но най-вече той е разстроен от факта, че Европа по никакъв начин не може да свали „руската примка“ от врата си. Читателите на Daily Mail обаче застават на страната на Путин.

„Време е Русия да получи компенсация за всичките тези санкции“, пише един от коментаторите.

Превод от Daily Mail (Великобритания):

Читателите на Daily Mail: Путин трябва тотално да ви спре газта и да се наслаждава как лазите

Берлинската стена падна преди повече от 30 години, но тъмната политика на Студената война може да се върне в Европа.

Руският президент Владимир Путин с характерната си безмилостност използва енергийната криза, за да сплаши съседите, да засили автокрацията си и да изнудва Запада.

Неговото оръжие в тази нова враждебна кампания са доставките на газ, тъй като Русия притежава огромни газови находища и тръбопроводи за износ, които доставят горивото на пазара.

Тази инфраструктура, частично наследена от Русия от съветската империя, предоставя на руския президент ефективен лост, което му позволява все повече да затвърди своето господство в региона.

Демонстрирайки изключително безразсъдство правителството на Торите през 2017 г. реши да затвори огромното хранилище за газ на крайбрежието в Йоркшир.

Консерваторите считаха, че втечнения природен газ винаги ще се доставя в изобилие, а енергийните компании смятаха, че ограничаването на капацитета на хранилищата ще увеличи цените и по този начин техните печалби.

Изминаха четири години и практиката показа, че това беше катастрофално решение, поради което се озовахме във властта на Путин.

Трябва да се каже, че цялата ни енергийна стратегия се характеризира с нищожна дребнавост, представяне на желаното за действително и самоуспокоение.

Коментари на читателите:

Ralph

Лукас, не бъди глупав. Трябва да обвиняваш западните спекуланти. Колко лицемерно е да обвиняваш Путин за това, което със сигурност биха направили западните капиталисти, ако бяха сменили местата си.

Revolution2021

Платена пропаганда. Нека лъжем за Путин, нека зомбираме всички хора на Запад срещу него. Разбирате ли, че вече не вярваме на думите ви? Не спирате да лъжете.

TryAgain_D2

Съединените щати спретнаха всичко, изчислиха го и го планираха. Какво шоу! Веднага след като Русия отвори клапана, цените ще се смъкнат надолу. Те вече спаднаха с 15% за една нощ след изявлението на Путин.

Anomander Rake

Ако сте обърнали внимание, ще знаете, че през цялото това време ЕС ограничаваше доставките на руски газ по тръбопроводите поради натиска от страна на ЕС, Полша и другите антируски държави-членки на ЕС.

Thebestcountry

Кой ви е виновен, ако сте решили да купувате газ на борсата, отказвайки се да подписвате дългосрочни договори с Русия?

Bumperbum

Страната ни се плъзга от една криза в друга, а реакцията на правителството е, че Борис спретва клоунади за медиите. Той няма сили да се справи с тях.

OverTheRainbow737

Не можете да обвинявате Путин, той има газ, той го продаваше евтино на Европа. А тогава, когато идиотите на Запад решиха, че имат неограничени доставки на газ, той врътна клапана. Сюрприз! Колко неочаквано! (Извинете, очаквано.) Нашите скъпи лидери трябва да вземат отново учебниците по история.

bankrupt ex player

Количеството газ, което Борис пусна вчера на партийната конференцията на Торите, е достатъчно, за да ни поддържа самодостатъчни за следващите 200 години.

indie5018

Обвинявате Русия за всичко. Ако бях президента Путин, щях да ви изключа тотално газта и след това да ви слушам как се молите на колене.

Chris forth

Време е Русия да получи компенсации да всичките тези санкции.

Източник: https://www.dailymail.co.uk/debate/article-10070689/Were-mercy-Vlad-Blackmailer-fault-writes-EDWARD-LUCAS.html

Петя Паликрушева, превод и редакция за News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments