Читателите на Daily Mail: Не Русия е виновна, а невменяемото ни правителство! Стига лицемерие!

Съединените щати предупредиха Путин: доставките на газ като оръжие за повишаване на цените „ще бъдат сведени до нула“. Експертите твърдят, че Русия може да отвори клапаните и да облекчи кризата, пише вестникът. Читателите категорично не са съгласни нито с логиката на САЩ, нито с действията на тяхното правителство: не Путин беше този, който ни спретна тази невменяема политика! Дайте да обвиняваме когото трябва!

Превод от Daily Mail: 

Читателите на Daily Mail: Не Русия е виновна, а невменяемото ни правителство! Стига лицемерие!

САЩ предупредиха Русия да не се опитва да използва европейската газова криза като „политическо оръжие“. По-рано Владимир Путин беше обвинен в изкуствено ограничаване на доставките и оказване на натиск върху лидерите да му дадат разрешение за газопровода  „Северен поток 2“ възможно най-скоро, пише Daily Mail в обширна статия.

В същото време Русия беше обвинена в шантаж, след като обяви, че може да увеличи доставките на газ за Европа след одобрението на газопровода „Северен поток 2“ в Германия.

Съединените щати преди това се противопоставиха на неговото строителство, опасявайки се, че това ще укрепи позициите на Кремъл и ще навреди на съюзническа Украйна, но в началото на годината Джо Байдън по същество даде на проекта зелена светлина, като отмени санкциите срещу строителните компании.

Този ход беше наречен „морков“ за Германия — икономиката й до голяма степен зависи от изкопаемите горива. Газопроводът беше подкрепен от Ангела Меркел, но критиците на Байдън смятат това решение за недалновидно. Проектът за 11 милиарда долара беше завършен скоро след това, в момента се очаква само съгласието на европейските лидери, за да започне работа.

Русия отрича задкулисните интриги и в отговор обвини европейските лидери в неспособността им да планират предварително, което ги прави зависими от краткосрочните пазари на газ.

В същото време енергийният министър Александър Новак побърза да свърже облекчаването на кризата с одобрението на проекта „Северен поток 2“, което накара мнозина да стигнат до извода, че кризата за Русия е разменна монета.

Експертите отбелязват, че в момента Русия има четири големи газопровода към Европа, което прави възможно увеличаването на доставките дори без пуска на „Северен поток 2“.

Коментари на читатели:
SmartyS

Старата история! Ако нещо се провали, моментално обвиняват Русия.

atl4ntis

Влад поне знае какво прави — за разлика от нашите идиоти.

Leo Kassan

Работата не е в Путин, а в британските екофанатици с техните глупави политики.
Замириса на пържено и те нямаха друг избор, освен да обвинят Русия.

Plato England

Това означава, че нашите политици са кръгли идиоти и не са се подготвили предварително, а сега обвиняват Путин. Срам ме е от страната ми, срамувам се да моля Русия.

Hcrob

Путин ли ви спретна невменяемата политика? Дайте вече да обвиняваме когото трябва!

A. Kanowski

Съмнявам се, че руснаците се интересуват какво бълнуват послушниците на Байдън. Ако нещо стане, Русия ще преориентира енергийния си износ към Китай. Тръбопроводите вече се строят, а Китай подписа огромни договори за закупуване на руски газ и петрол. Епохата, в която САЩ и ЕС бяха единствените източници на пари за ресурсните икономики, бързо приключва.

Louloubarry

А защо Русия да прави компромиси със Запада? Та той само това и прави — сплашва я и я изолира.

И когато Америка се намесва, това не само не помага на Великобритания, но и усложнява ситуацията. Стига лицемерие! Западът действа по свое усмотрение, но щом Русия направи нещо по свой начин, моментално някой западен умник се опитва да я удря по ръцете.

EnigmaAngel

САЩ заплашват Русия?! Ще пукна от смях аха-аха-аха.

C Paynes

Еее, пак изправиха всички злодеи до стената. Русия е лоша, Русия е такава, Русия е онакава. Ами, щом сте толкова обидени на Русия, не й купувайте газа.

Вървете при САЩ и платете три пъти по-скъпо. А на всички идиоти, които тръбят, че Русия ще рухне, ако ЕС спрат да купуват руски газ, ще им кажа, че Русия ще го продава на Азия.

Така че няма да има никакви загуби. Виновно е некомпетентното ни правителство, но онези с промитите мозъци така и не могат да разберат това.

Източник: https://www.dailymail.co.uk/news/article-10071975/US-warns-Putin-weaponsing-gas-supplies-backfire.html

Петя Паликрушева, превод и редакция за News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments