TNI: Какво мисли Владимир Соловьов за Русия и САЩ, 6 част

Редакторът на The National Interest, Джейкъб Хайлбран, интервюира известния руски телевизионен водещ Владимир Соловьов, който сподели какво „наистина“ мисли за Америка и Русия.

„Ние имаме нулеви проблеми със САЩ. Вие сте тези, които имате проблеми с нас“, каза Соловьов.

Очевидно Хайлбран не е очаквал такъв отговор.

Превод от The National Interest, САЩ: 

TNI: Какво мисли Владимир Соловьов за Русия и САЩ, 6 част

6 част

-Мислех, че тук аз задавам въпросите. Имам един за вас за Украйна.

— Така. Вие знаете, Джейкъб. Можете да отговорите на въпросите ми. Не се борете със себе си.

— Старая се да не се боря със себе си за Украйна.

— Не, не, не. Почакайте, почакайте. Кажете ми защо е така? Не е ли чудесно да общуваме, да говорим, да анализираме? Защото е адски лесно и просто. Ако тези пари са откраднати от народите на Русия, Украйна, Унгария и други страни, ако това е престъпна дейност, върнете ги на народите на тези страни.

— Е, разследването тече в някои области.

— Кои например? Например след «Панамските документи»?

— В Чехия. Да видим какво ще се случи там.

— Да, това момче вече каза всичко. Той каза, че тогава е бил просто бизнесмен. И всичко това е напълно законно.

— Да видим.

— Какво се случи след появата на Панамските документи?

— Много малко.

— Именно.

— Но това беше PR фиаско.

— Това е PR фиаско, когато системата не е прозрачна. Фиаско се случва, когато е невъзможно да се действа според закона, дори ако знаете със сигурност, че това е престъпна дейност. Борете се, борете се.

Сега е толкова лесно и просто. Всички пари се прехвърлят от една точка в друга. Те са лесни за проследяване. Върнете тези пари на хората, ако смятате, че са откраднати от тях. Но кои банки печелят от притежаването на тези пари? Британски, американски или руски?

— Искате ли да включите цяла Украйна в състава на Русия?

— Това не е мой избор. Това е изборът на украинския народ, какво му харесва, как вижда нещата. Това е неговият избор — какво се случи с Крим. През 2013 г. изведнъж забелязах, че няма да се бием за Крим и не се бихме за Крим. Това беше свободен избор на хората, живеещи в Крим. Искаха да се върнат в Русия.Но винаги, когато говорим за Украйна, това е изключително трудна тема за мен, защото семейството ми пострада много от Степан Бандера. Неговите последователи убиха шестима членове на семейството ми. По време на Втората световна война те ги погребаха живи, просто защото бяха евреи. И когато сега виждам нацисти в Украйна …

— Но нима положението в Украйна е по-лошо от това във Франция, Русия, Германия?

— Шегувате ли се, Джейкъб? Сериозно ли задавате този въпрос?

— Разбира се.

— Да? Тогава ми кажете, президентът на Франция, президентът на Русия, президентът на Германия или премиерът на Германия — прославяли ли са някога нацистки сътрудници под някаква форма?

— Ами премиерът на Япония?

— Не ме интересува премиерът на Япония. Сега той не ме вълнува. Вълнува ме украинският премиер и украинският президент. Вълнува ме изказването на украинския президент, че да, Бандера е герой.

— Ами фактът, че Зеленски е евреин?

— Безразлично ми е. Той е евреин. А по какво е евреин? По кръв или с изявленията си? Начинът му на поведение не е еврейски. Той не уважава дядо си, който се е борил срещу нацистите и бандеровците по време на Втората световна война, Великата отечествена война. Да си евреин по кръв не е достатъчно. Трябва да се бориш за това, в което вярваш, съжалявам го Зеленски.

Край на 6 част, следва продължение.

Източник: https://nationalinterest.org/feature/what-vladimir-soloviev-really-thinks-about-russia-and-america%C2%A0-194966

Петя Паликрушева, превод и редакция

Коментари:

comments powered by HyperComments