NBC: Над 400 % скок на заразените с Ковид-19 в Аляска, само неваксинирани (и видео)


Докато общият брой на случаите на COVID-19 намалява в САЩ, обратната ситуация се разви в Аляска, съобщава NBC. Големите болници в щата са претоварени от скока на заразените с коронавирус, като смъртните случаи скочиха над 400 %.

NBC: Над 400 % скок на заразените с Ковид-19 в Аляска, само неваксинирани (и видео)

В страната като цяло случаите на COVID-19 и хоспитализациите стават все по-малко, но в Аляска ситуацията е напълно различна.

МОМИЧЕ: Тук става въпрос за нечии майки, бащи, братя и сестри.

По време на пандемията географията на щата е до голяма степен предимство, според здравните служители. Малконаселените села и строгите ограничения за пътуване осигуряват сравнително ниски нови случаи.

Но понастоящем има увеличаване на инфекциите с щама «делта». Най-големите болници в Аляска са претоварени, а уникалната география на щата работи срещу това.

АН ЗИНК, главен лекар на Аляска: Трябва да карате средно 150 мили в една посока, за да получите достъп до медицинска помощ. Болниците са на стотици мили една от друга. Осигуряването на различни доставки и ресурси — от тестове до кислород — може да се сблъска със значителни логистични пречки.

През последните две седмици Аляска претърпя най-голямото увеличение на случаите на COVID-19 в страната. Смъртните случаи от коронавирус скочиха с 414 %.

Медицински работник: Само неваксинирани пациенти пристигат с коронавирус.

Наред Уолес, Аляска: Толкова съм уморен от смъртта на хората. Вече загубихме петима членове на семейството.

Тя призовава останалите да си поставят ваксина, за да спрат разпространението на COVID, който набира скорост в Аляска.

Петя Паликрушева, превод и редакция

Източник:

Коментари:

comments powered by HyperComments