Кораби от Тихоокеанския флот на Русия изстреляха десет ракети в Японско море

Флагманът на Тихоокеанския флот на Русия, ракетният крайцер „Варяг“ и големият подводен кораб „Адмирал Трибуц“, извършиха 10 изстрелвания на ракети в Японско море. Това съобщава РИА Новости, позовавайки се на пресслужбата на Източен военен окръг на Тихоокеанския флот.

Кораби от Тихоокеанския флот на Русия изстреляха десет ракети в Японско море

„Огънят беше насочен по ракети-мишени, изстреляни от малки ракетни и малки подводни кораби. По време на учението бяха извършени 10 изстрелвания на ракети“, се казва в съобщението на министерството.

От пресслужбата съобщиха, че малкият ракетен кораб «Разлив» е изстрелял крилата ракета-мишена «Малахит». Ракетите за противовъздушна отбрана „Варяг“ са я идентифицирали, съпроводили и унищожили със зенитните ракети на ЗРК „Форт“.

Планираните учения за противовъздушна отбрана се проведоха в Японско море като част от последното учение за летния период на обучение.

По-рано беше съобщено, че корабите на Тихоокеанския флот на Русия по време на учения в централната част на океана са нанесли удар по обекти и самолетоносачи на условен противник.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments