TNI: Какво мисли Владимир Соловьов за Русия и САЩ, 5 част

Редакторът на The National Interest, Джейкъб Хайлбран, интервюира известния руски телевизионен водещ Владимир Соловьов, който сподели какво „наистина“ мисли за Америка и Русия.

„Ние имаме нулеви проблеми със САЩ. Вие сте тези, които имате проблеми с нас“, каза Соловьов.

Очевидно Хайлбран не е очаквал такъв отговор.

Превод от The National Interest, САЩ: 

TNI: Какво мисли Владимир Соловьов за Русия и САЩ, 5 част

5 част

— Какво ще кажете за «досието Пандора», приемате ли го сериозно?

— А какво видяхте Вие?

— Видях това, което прочетох.

— Но това е различно. Виждали ли сте истински документи, виждали ли сте документи?

— Виждал съм откъси, но не съм виждал оригиналните документи, не.

— Това е. Въпросът е: можете ли да отидете в американски съд с тези документи?

— Не знам, интересува ме вашето мнение.

— Ще обясня мнението си. Но можете ли да отидете в американски съд с тези документи? В момента, в който ги занесете в американския съд, ще възникне въпросът — как взехте тези документи? Как ги получихте? Могат ли те да се считат за законно доказателство в съда?

— Е, винаги има мнение на съда и ми се струва, че това е по-важно.

— Така, така. Знаете ли, ще Ви напомня, че има един човек на име Джулиан Асандж, който сега се преследва по много по-важни дела от това, което видяхме в така нареченото досие на Пандора.

12 милиона документа — яко. Можем ли да ги видим? Можем ли да вземем тази база? Можем ли да видим? Кажете ми къде са нарушенията на закона в «досието Пандора»? Ако има нарушения на закона, насочете всичко към правоохранителните органи, правосъдната система. Франция, Унгария, Великобритания, Украйна, Русия, САЩ. Нека да започнат дела, нека да повдигнат обвинения. Много е важно. Кои са те, разобличителите? Яко, нека направим това.

Защо всички тези парични транзакции сега са толкова лесно разследвани от американските власти? Те виждат движението на всеки долар. Защо тогава не ги спрат? Законно ли е или незаконно? «Досието Пандора» — кой го състави? Джордж Сорос с неговите хора?

Чудесно. Тогава ми кажете какво се е случило с няколко големи компании, които трябва да са там? Да речем, че можем да видим сметките на украинския президент Владимир Зеленски. Ами американците? Какво ще кажете за прочутите политически лидери на Съединените американски щати? Защо членовете на семейството им не са там? И защо там не присъства украинската компания Burisma, която е извършвала транзакции чрез тези офшорни компании? Къде са те?

Край на 5 част, следва продължение

Източник: https://nationalinterest.org/feature/what-vladimir-soloviev-really-thinks-about-russia-and-america%C2%A0-194966

Петя Паликрушева, превод и редакция

Коментари:

comments powered by HyperComments