Радев: Не съм чул, че и Бобокови са в досиетата «Пандора»

Изненада ме името на Николай Младенов в досиетата «Пандора», заяви днес президентът Румен Радев. Той каза, че службите са длъжни да дадат информация по досиетата и я очаква. На този етап обаче не разполага с нещо повече от известната вече информация.

Радев: Не съм чул, че и Бобокови са в досиетата "Пандора"

Припомняме, вчера държавният глава коментира, че всички кутити на Пандора трябва да бъдат разкрити.

На въпрос дали знае, че имената на братята Бобокови са също в списъка, Радев отговори, че не е чул за тях. Явно ще излизат още много хора, но правете разлика между хора на постове и хора в бизнеса, каза още президентът.

Румен Радев коментира и кандидатпрезидентската надпревара.

«Всеки един проблем със служебното правителство се пренася в кампанията, явно това е част от играта, така са решили», каза лаконично той.

Попитан за предстоящата кампания и как оценява опонентите си, Радев заяви:

Във всички виждам сериозен опонент, всеки има право да изложи своите идеи, не деля кандидатите за президент по никакви позиция. Ще приема подкрепа от всички български граждани, както винаги съм го правил, добави още той. Президентът няма намерение да влиза в острия тон на кампанията и подчерта:

«Знаете какво е разписанието на президента, навън в чужбина и вътре в България има много друга работа».

На въпрос за делото в Конституционния съд във връзка с гражданството на бившия служебен министър на икономиката Румен Радев заяви, че това е абсолютно правен казус, който няма нищо общо с личността на Кирил Петков.

Антония Чорева, News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments