Мицкоски: Отношенията ни с България никога не са били по-лоши

Спремиера Зоран Заев начело Северна Македония се отдалечава от ЕС, а отношенията с България никога не са били по-лоши от сега. Това заяви лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на митинг, пише  „Независен“.

Мицкоски: Отношенията ни с България никога не са били по-лоши

„Вчера, въпреки че стана ясно след съобщенията, които получихме като държава, че ЕС със Заев Заев начело на страната се превръща в далечна цел и отношенията с България никога не са били по-лоши, все пак той започна своите митинги, като предаде поздрави от ЕС, защото само това им остава“, казва Мицкоски.

„Няма да предам поздрави, ще разкажа един виц, разказан вчера сред хората, защото казват, че духът на народа, твърдостта и мъдростта се състоят в това да накараш човек да се усмихне, дори когато над съдбите ни надвиснат тежки облаци. В самолет пътували Меркел, Макрон, Радев, Янша и Заев, когато изведнъж пилотът казва, че самолетът се е повредил.

Хубаво, но в самолета има само 4 парашута. Взема парашута Макрон и казва, че трябва да спаси Франция. След него Радев взима парашута и казва, че трябва да спаси България. Идва ред на Зоран Заев, той го взема и вика — трябва да спася страната си, Македония не казва, защото му е забранено, а Меркел и Янша все още не стават.

Меркел кзва на Янша, вижте, аз съм стара, тук ще се жертвам за Германия и Словения, вземете последния си парашут и се спасете. Янша обаче я успокоява, че все още има два парашута, защото Заев е скочил с раницата си“, каза Мицковски.

„Така се държи Зпран Заев в този виц, с раницата, която той смята за парашут, импровизирана, формална, без същност. Но той създава проблеми, без да е наясно с последиците, които има за държавата и бъдещите поколения“, подчерта лидерът на ВМРО-ДПМНЕ и обвини Заев, че вместо да реши проблемите, е отворил хиляда нови.

Труд

Коментари:

comments powered by HyperComments