Daily Express: Байдън моли Русия за помощ, руснаците с пукат от смях


Цените на енергията никога не са били толкова високи. Енергийната криза достигна и до Америка. ОПЕК, която включва и Русия, отговори на призивите на Байдън с отказ. Но читателите обвиняват не „злата“ Москва за всичко, а собственото си „безгръбначно правителство“. За десет месеца на власт Байдън успя да превърне Америка в просяк, възмущава се един от читателите.

Превод от Daily Express (Великобритания):

Daily Express: Байдън моли Русия за помощ, руснаците с пукат от смях

Повишаването на цените на газа удари САЩ, а повишаването на цените на газа в Европа и Азия заплашва да се разпространи още по целия свят, което представлява заплаха за икономическата стабилност. Организацията, включваща в състава си и Русия, отговори с отказ на призивите на Байдън за помощ.

ОПЕК, която включва 13 държави производители на петрол, включително Русия, Алжир, Ирак и Венецуела, отхвърли призивите на Белия дом да ускори увеличаването на добива на петрол и по този начин да помогне за разблокирането на задълбочаващата се енергийна криза.

ОПЕК +, който включва Русия от 2016 г., заяви в понеделник, че ще се придържа към плана си за постепенно увеличаване на добива на петрол с 400 000 барела на ден всеки месец, обявен през лятото на тази година.

Подобен ход може рязко да увеличи напрежението между членовете на ОПЕК и големите потребители на енергия като САЩ, Великобритания и Китай, които са загрижени, че повишаването на цените на енергията може да попречи на възстановяването на икономиката след пандемията.

Коментари на читатели: 

OrinocoFlo

Нашите политици трябва да пораснат и да кажат на зеленото лоби да млъкне. И тогава трябва да започнат да добиват въглища и да ги използват отново. Трябва да построим повече атомни електроцентрали и да изоставим всички тези глупави вятърни турбини, защото те са неефективни, унищожават природата и имат много кратък живот. И струват цяло състояние, а и трябва да бъдат субсидирани. Мащабната зелена афера продължава.

Rob5431

Не ОПЕК или руснаците причиняват този проблем. Това наше безгръбначно правителство наруши обещанието да експлоатира фантастичните запаси от газ, лежащи под краката ни.

Ние не разработихме нашите нефтени и газови находища в Северно море, отказахме се от изграждането на нова въглищна мина на север, която е необходима за производството на стомана, а сега трябва да внасяме въглища, нефт и газ.

Идиотът Байдън е още по-лош. Първото нещо, което направи след встъпването си в длъжност, беше да затвори тръбопровода XL и така да уволни хиляди добре платени работници. След това той забрани хидравличното разбиване на държавна земя и обеща да се отърве изцяло от изкопаемите горива. Какъв парадокс, защото сега този дебил моли Русия и ОПЕК за помощ. Руснаците сигурно се пръскат от смях.

Petro

Е, сънливият Джо спря първо сондажите и отмени строителството на тръбопровода. А сега моли Влад за помощ, забравяйки с какви прякори го награждаваше. Изглежда, че Влад упорито държи американския президент за гащите и топките. Това е, Джо, каквото посееш, това ще жънеш.

Източник: https://www.express.co.uk/news/world/1501227/gas-crisis-spreads-usa-russia-joe-biden-opec-latest-evg

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments