Трети национален протест на «Пътища»

Българска Браншова Камара „Пътища“ обяви провеждането на трети национален протест на пътностроителния бранш утре в София. Той ще се проведе от 8.30 часа пред регионалното министерство.

Трети национален протест на "Пътища"

«Управителният съвет на Българска Браншова Камара „Пътища“ вече пет месеца търси възможността за диалог с държавните институции, заради пренебрегването на действащите, НАПЪЛНО ЗАКОННИ договори за Текущ ремонт и поддръжка на Републиканска пътна мрежа. Изразихме позицията си по време на два Национални протеста, проведохме срещи с Президента на Република България Румен Радев, както и с министър председателя Стефан Янев. Участвахме в създадена от премиера работна група, за да намерим подходящо решение на възникналата ситуация, но резултат до този момент няма», мотивират решението си от камарата.

«УС на ББКП поиска през изминалата седмица нова среща с министър председателя, но до такава така и не се стигна. През всичкото това време принципалът по договорите ни с Агенция „Пътна инфраструктура“, в лицето на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова нехаеше и демонстративно пренебрегна желанието ни за диалог», посочват още от там.

Последва реакция от страна на министър Виолета Комитова, която покани на среща в сградата на ведомството всички собственици на фирми, които ще участват в протеста.

От МРРБ подчертават, че на срещата са поканени само собствениците, а не упълномощени лица или посредници, за да се обсъди създалото се напрежение.

Труд

Коментари:

comments powered by HyperComments