За първи път газ по тръбите на «Северен поток 2»


За първи път газът премина по тръбите на Северен поток 2. Nord Stream AG заяви, че запълването на първия участък от тръбопровода е започнало, съобщи германският телевизионен канал Das Erste. Това първо тестово пълнене трябва да се извърши преди транспортирането на газа. На втория участък от газопровода тече подготовка за изпитание на различни характеристики на газопровода. Компанията обаче не съобщи кога точно се планира пускането на Северен поток 2 в експлоатация.

За първи път газ по тръбите на "Северен поток 2"

Експертите смятат, че газът от Русия по дъното на Балтийско море може да потече към Мекленбург-Предна Померания през октомври. Преди края на годината „Газпром“ иска да изпомпва 5,6 милиарда кубически метра газ през „Северен поток 2“.

Министерството на енергетиката на Мекленбург-Предна Померания обяви, че е получило всички необходими документи за стартиране на газопровода. Доскоро липсваше независима експертиза за херметичността на газопровода, но сега този въпрос е решен. Отговорно ведомство в Дания също обяви, че са изпълнени всички условия за стартиране на участъка от газопровода, предаде германският телевизионен канал Das Erste.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments