Трагедията в САЩ предстои

САЩ са пред дефолт.

Трагедията в САЩ предстои

Колко катастрофални ще бъдат социалните последици от това, че на улицата ще се окажат десетки, ако не и стотици милиони американци, е трудно дори да прогнозираме.

Понастоящем страната преживява пик на престъпността, при това главно насилствена.

По данни на ФБР, броят на умишлените убийства в страната през 2020 г. не просто е хвръкнала нагоре в сравнение с 2019 г., а буквално е излетяла с цели 30 %, достигайки най-високото ниво за последните години.

77 %  от този вид престъпления в САЩ са извършени с огнестрелно оръжие, което също превиши показателя от миналата година.

И в това няма никаква изненада, в страната официално се продават по 1 милион огнестрелни оръжия за СЕДМИЦА.

Решението на гражданите на САЩ да се въоръжат може да бъде разбрано — годината за Щатите беше «погромна», в страната бушуваха различни банди.

А уж в Щатите се извършва успешна «борба с расизма»…

ФБР констатира, че броят на «престъпленията на база ненавист» в САЩ не само не е намалял, но значително е хвръкнал нагоре и е достигнал най-високото си ниво от 2008 г.

Жертви на нападенията в САЩ са главно чернокожи и азиатци.

Това е нещото, което напълно се вписва в концепцията на генералния прокурор на САЩ Мерик Гарланд, който след щурма на Капитолия заяви, че «най-голяма заплаха за националната сигурност на САЩ са идеите за превъзходството на бялата раса и техните привърженици».

ФБР възприе тези думи като ръководство за действие — не толкова отдавна по време на слушанията в Сената неговият директор Крис Рей въодушевено рапортува за това, че броят на делата, открити от неговата «кантора» за «вътрешен тероризъм», е нараснал в сравнение с пролетта на 2020 г. повече от два пъти.

Под «вътрешни терористи» във ФБР разбират преди всичко същите тези «привърженици на бялата раса».

В името на противодействието им, според Рей, дори е увеличен задействания в даденото направление персонал на 260 %.

Трагедията в САЩ предстои

На този етап федералните преследват «расисти», по улиците постоянно и цинично се отнасят към гражданите без изключение на цвета на кожата им.

Това се случва не на последно бясто след безредиците, причинени от BLM и техните високопоставени покровители, в резултат на което бяха уволнени правоохранители, на които съвсем не им хареса кампанията за «борба с полицейския произвол».

Само в Ню Йорк (в криминогенно отношение градът съвсем не е от най-блогополучните) по горните мотиви напуснаха над 2 000 полицаи.

А те имат с какво да се занимаят, освен с разследване на убийства.

Според официалните данни от американския Национален център за медицинска статистика, смъртността от предозиране с наркотици в САЩ през 2020 година е скочила с 30 %, както и броят на убийствата.

Пандемията фактически занули всички държавни програми за работа с наркозависимите, а дилърите на дрога се почувстваха като риба във вода, увеличиха обемите на продажбите си, хвърляйки на улиците тонове смъртоносна дрога.

А и защо да губят време — полицията в САЩ беше заета с отбиване на нападките на активистите и правозащитниците.

Медиците твърдят, че предозирането е отнело повече животи на американци, отколкото коранавирусът.
Петя Паликрушева

 

Коментари:

comments powered by HyperComments