Нинова: Служебният кабинет не е свещена крава, Радев има алтернатива

Благодарение на нас Румен Радев стана президент, ние сме свързани. Това заяви пред БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова: Служебният кабинет не е свещена крава, Радев има алтернатива

Според нея победата на Радев сега ще е по-трудна, тъй като и проф. Атанас Герджиков, и Лозан Панов не са за подценяване. По нейни думи първият път до голяма степен Радев е бил безалтернативен.

Нинова бе категорична, че задължително трябва да се направи правителство.

Президентските избори изместват парламентарните, но съществените въпроси се решават в парламента, подчерта тя и допълни, че са важни програмите на партиите.

Според Нинова е странно, че «Продължаваме промяната» сключват предизборно споразумение, без да са показали програма.

Тя отрече да има нова интрига по оста Президентство — Позитано, тъй като едва ли президентът знаел какво прави всеки областен управител в страната. Нинова обясни, че въпросът със сградата ще бъде решен по съдебен ред.

Според нея казусът с досиетата «Пандора» няма да повлияе значително на предизборната кампания. Нинова настоя да се направи разследване, да се вземат по-сериозни мерки. Истинското решение било закриването на офшорните зони.

Тя бе категорична, че на дневен ред стои темата за съдебната реформа.

Ако парламентът се формира втората половина на ноември, ще имаме късо време за бюджета, настояваме да се започнат разговори за бюджета за 2022 г., заяви тя и допълни, че е необходимо намаляване на ДДС на енергоносителите, както и на данъците.

«Раздават се постове, това не е работещо. Ние подкрепяме Радев, но няма да спестим критика към служебния кабинет. Нито едно правителство — нито служебно, нито редовно, не е «свещена крава», подчерта Нинова.

Тя съобщи и че предстои разширяване на голямата лява коалиция с още три партии.

News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments