В Сирия терористи щурмуваха щаб на чеченци, убит е главатарят на най-голямата армия на джихадистите (и видео)


В Идлиб отново има боеве между терористите, убит е един fj главатарите нан най-голямата терористична групировка, превърнала се в истинска дисциплинарана армия от хиляди джихадисти.

В Сирия терористи щурмуваха щаб на чеченци, убит е главатарят на най-голямата армия на джихадистите (и видео)

В района на Уади ан-Насим в град Идлиб са фиксирани въоръжени сблъсъци, силите за сигурност на терористичната групировка «Хайят Тахрир аш-Шам» предприеха опит да заловят други бойци, според наличните данни — свързани с «Ал Кайда».

Те оказаха съпротива при щурма на базата си и с ответен огън убиха командира на службата за сигурност на «ХТШ» и други ислямисти.

Очевидци опознаха в един от убитите командира Ануар Хамуди.

В същото време ресурсът на военния кореспондент Семьон Пегов Wargonzo съобщи, че в Идлиб е бил заловен щабът на известния чеченски полеви командир Муслим Аш-Шишани, което е следствие на продължителния конфликт между «ХТШ» и групировката «Джунд Аш-Шам», която се състои главно от «джихадисти», пристигнали в Сирия от Северен Кавказ и страните от ОНД.

Причината за конфликта е отказът на Шишани да премине заедно с бойците си под пълния контрол на Джулани, коайто в последно време активно играе със Запада и си поставя целта за легализира идлибските терористични групировки в очите на световната общност.

Неотдавна радикалите обявиха война на групировката «Хайят Тахрир аш-Шам». За тях е по-добре да умрат, отколкото да предадат позициите си и да се примирят, твърдят очевидци на конфликта.

Опозиционният информационен ресурс «Syria TV» съобщи, че редица радикални групировки в Идлиб са провели събрание, на което рязко са разкритикували «Хайят Тахрир аш-Шам», която, според тях, се е продала за турски пари.

Лидерът на «Джебхат Ансар ад-Дин» Абу Абдулла аш-Шами, който е инициатор на срещата, е заявил, че неговата цел е ликвидирането на Абу Мухамед ал-Джулани.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments