Гърция в готовност напълно да ограничи движението и контактите на хора без ваксинация

Медиците в Гърция протестират с искане да се назначат незабавно специалисти на местата на отстранените неваксинирани медицински работници. Правителството е в готовност да подложи пълно ограничение за движение и контакти на хората без имунизация срещу Covid-19.

Гърция в готовност напълно да ограничи движението и контактите на хора без ваксинация

Пред държавната болница „Теагенио“ в Солун отново протестират медицински работници в защита на отстранените неваксинирани медици.

Лекарите съобщават също, че голяма част от болничните заведения в Гърция са без необходимите специалисти, които поради нежелание да си поставят ваксина са в неплатен отпуск до края на пандемията.

В Солун са в сила ограничителни мерки, няма места в специализираните болници за ковидпациенти, а според протестиращите медици липсват и специалисти.

В същото време в социалните мрежи се организират демонстрации срещу задължителното ваксиниране не само от медиците, но вече и от студентите, които се допускат до университетите само срещу отрицателни тестове. От правителството съобщават, че организаторите на демонстрациите срещу мерките са крайнодесни активисти.

Депутати казаха, че правителството е в готовност да засили ограничителните мерки срещу неваксинираните в цялата страна.

БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments