Руснаците отново изпревариха американците


Още на 5 октомври снимачен екип от Русия ще отпътува до МКС, за да създаде първия игрален филм с работното заглавие „Предизвикателство“, съобщава Bild.

Руснаците отново изпревариха американците

Актрисата Юлия Пересилд, режисьорът Клим Шипенко и космонавтът Антон Шкаплеров ще участват в новата космическа надпревара. Сюжетът на филма, условно озаглавен „Предизвикателството“, е следният: на борда на космическата станция член на екипажа се разболява и губи съзнание. Той няма да може да оцелее до завръщането си на Земята. За да го спаси, жена-лекар е изпратена в орбита. На нея й предстои сърдечна операция при нулева гравитация. 35 минути от филма ще бъдат заснети в космоса, обяснява немското издание.

Федералните канали показаха как Пересилд и Шипенко се подготвят за полета. Подобно на други астронавти, те трябваше да преминат през тежки тренировки. Те ще останат на МКС в продължение на 12 дни, а след това ще се върнат на Земята, тоест дори преди германският астронавт Матиас Маурер да пристигне на станцията. Самият той наистина искаше да се срещне в космоса с Том Круз. Но изглежда, че нищо няма да се получи, тъй като все още не са обявени конкретни дати от Холивуд и мнозина са сигурни, че снимките няма да започнат преди 2022 г, отбелязва изданието.

Петя Паликрушева

Руснаците отново изпревариха американците

Коментари:

comments powered by HyperComments